3ος Αγώνας Πρωταθλήματος MX Βορείου Ελλάδος 2019.

Ο τρίτος αγώνας πρωταθλήματος Motocross Βορείου Ελλάδος 2019 πραγματοποιήθηκε στην Πίστα του Πρίνου με 77 δηλωμένες συμμετοχές. Ανάμεσα στους βορειοελλαδίτες αναβάτες βρέθηκαν οι ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΠΑΠΙΛΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, που έδωσαν άρωμα πανελληνίου μαζί με τους ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΣΑΓΜΑΛΗ, ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆Η και ΓΚΟΣΚΙΝΟ που συμμετείχαν στην κατηγορία Expert. 

Παρά τις προσπάθειες του Μ.Α.Σ.Τ να έχει έτοιμη την πίστα για να υποδεχτεί τους αναβάτες, ο καιρός είχε αντίθετη γνώμη με το τερέν να είναι πολύ βαρύ απο την έντονη βροχόπτωση δυσκολεύοντας τους αγωνιζόμενους ιδικά στα πρώτα σκέλη. Νικητές ανά κατηγορία αναδείχτηκαν οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΖΗΣ (MXexpert), ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ (MX1), ΡΑΔΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ (MX2), ΛΙΟΥΜΠΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (MX2t), ΒΑΣΙΛΕΙΑ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ (MXopen), ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (MXsenior), ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (MX85) και ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΜΧ65).

Στην κατηγορία ΜΧexpert ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΖΗΣ που προτίμησε να αγωνιστεί στη Βόρεια Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο πήρε δύο άνετες νίκες σε ρυθμούς προπόνησης. Στην δεύτερη θέση ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ με τερματισμούς (2-2), αν και στο δεύτερο σκέλος είχε πτώση στην εκκίνηση κατάφερε και πέρασε μπροστά στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο νεαρός αναβάτης ΣΑΓΜΑΛΛΗ ΑΝΤΩΝΗ που αγωνίζεται με 125cc 2t, μετά απο πτώσεις που είχε και στα δύο σκέλη αγωνιζόμενος για την δεύτερη θέση. Στην τέταρτη θέση ο ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ισοβαθμώντας με τον ΣΑΓΜΑΛΗ ΑΝΤΩΝΗ, στο πρώτο σκέλος προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων αλλά δεν μπόρεσε τερματίζοντας στην τρίτη θέση, ενώ στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε τέταρτος. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με τερματισμούς (6-5) με τον ΓΚΟΣΚΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ να κλείνει την εξάδα. Εκτός εξάδας στην έβδομη θέση ο πρωταθλητής της MXopen του πανελληνίου ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  μετά απο εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος.

Στην κατηγορία ΜΧ1 είχαμε απρόοπτα και ανατροπές με τον ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ ∆ΗΜΗΤΡΙΟ και την νέα του μοτοσυκλέτα 250cc 2t να παίρνει δύο νίκες και την πρώτη θέση του βάθρου μετά απο μία πολύ καλή και σταθερή οδήγηση. Ξεκίνησε στο πρώτο σκέλος στην τρίτη θέση και κατάφερε να τερματίσει πρώτος, ενώ στο δεύτερο σκέλος πήρε τα ινία του αγώνα απο την αρχή εως και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με τερματισμούς (3-2) περνώντας πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα. Στο πρώτο σκέλος έδωσε μάχη με τον ΦΥΣΕΚΗΣ ΣΤΑΘΗΣ που τερμάτισε δεύτερος ενώ στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να τερματίσει δεύτερος σε ρυθμούς ασφαλείας απο τον τρίτο μιας και είδε τον κύριο αντίπαλό του βαθμολογικά, ΦΥΣΕΚΗ ΣΤΑΘΗ να εγκαταλείπει στον δεύτερο γύρο απο μηχανική βλάβη. Την τρίτη θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με τερματισμούς (5-3) μετά απο μάχες που έδωσε με τον ΒΑΓΕΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟ που κατέλαβε την τέταρτη θέση με τερματισμούς (4-7) μετά απο πτώση στο δεύτερο σκέλος. Την πέμπτη και έκτη θέση συμπλήρωσαν οι ΒΑΡ∆ΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ και ΓΡΗΓΟΡΙΑ∆ΗΣ ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ αντίστοιχα μετά απο ισοψηφία βαθμών.

Δεύτερη νίκη για τον ΡΑΔΟ ΑΝΕΣΤΗ στην κατηγορία ΜΧ2. Ο αναβάτης απο την Θεσσαλονίκη μετά απο καλή εκκίνηση και στα δύο σκέλη, πήρε το προβάδισμα όπου το κράτησε μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Στην δεύτερη θέση συνολικά τερμάτισε ο ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (2-3). Στο πρώτο σκέλος μετά απο πτώση στην πρώτη στροφή και ξεκινώντας απο τις τελευταίες θέσεις κατάφερε και έφτασε μπροστά τερματίζοντας δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος μετά απο κακή εκκίνηση βρισκόμενος στην τέταρτη θέση είχε επαφή με τον ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΟ, ο οποίος είχε πέσει με αποτέλεσμα και την δική του πτώση, έχασε χρόνο και την δεύτερη θέση τερματίζοντας αφού κατάφερε και πάλι να φτάσει τρίτος. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ που βρίσκετε σε ανοδική πορεία φέτος. Μετά απο σταθερή και θεαματική οδήγηση είχε τερματισμούς (4-2). Στο πρώτο σκέλος οδηγούσε στην τρίτη θέση ώσπου την έχασε απο τον ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ, ενώ στο δεύτερο σκέλος απο την πέμπτη θέση που ξεκίνησε εκμεταλλευόμενος και τις πτώσεις των ΚΑΝΑΚΗ και ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗ έφτασε στην τρίτη θέση όπου λίγο αργότερα πέρασε και τον ΚΑΡΙΩΤΗ τερματίζοντας δεύτερος. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο ΤΣΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ που δεν το βάζει κάτω με τερματισμούς (8-4). Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο ΓΡΗΓΟΡΙΑ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με τερματισμούς (7-5) και την εξάδα συμπλήρωσε ο ΠΡΙΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με τερματισμούς (6-6) και τις πτώσεις να μην λείπουν. Άτυχος Στάθηκε ο ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,  στο πρώτο σκέλος τερμάτισε τρίτος, και στο δεύτερο μετά απο μία καλή οδήγηση και ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση έπαθε λάστιχο, εγκαταλείποντας την προσπάθεια για κάτι καλό. Ο τερματισμός της δέκατης τρίτης θέσης τον έφεραν πολύ πίσω στην κατάταξη.

Στην κατηγορία ΜΧ2t ο ΛΙΟΥΜΠΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ήταν ο νικητής της ημέρας με τερματισμούς (3-1) με τον ΚΟΣΙΑΒΕΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ να ειναι δεύτερος με δύο δεύτερες θέσεις και τον ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΟ να είναι τρίτος μετά τις πτώσεις που είχε και έναν τερματισμό στην πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος. Τέταρτος της παρέας των 125cc ο ΧΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Στην κατηγορία ΜΧopen νικητής ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με ακόμη δυο νίκες. Στο πρώτο σκέλος έδωσε μάχη με τον ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟ για την πρώτη θέση όπου και την κέρδισε. Στο δεύτερο σκέλος μετά τα μέσα του αγώνα και μία πτώση ήταν στη δεύτερη θέση πίσω απο τον ΑΓΓΕΛΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ. Μετά απο μάχη στους τελευταίους γύρους πιέστηκαν και οι δύο αναβάτες με τον ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ να έχει πτώση στον τελευταίο γύρο με εγκατάλειψη. Στην δεύτερη θέση του βάθρου ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΣ (2-2) όπου στο πρώτο σκέλος άλλαζε την πρώτη θέση με τον ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ αλλά δεν κατάφερε να την κερδίσει μένοντας τελικά δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος μετά την εγκατάλειψη του ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ τερμάτισε δεύτερος. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο ΠΟΛΥ∆ΩΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ∆ΗΣ που στο πρώτο σκέλος έχασε πολύ χρόνο στους πρώτους γύρους τερματίζοντας έκτος, ενώ στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε τρίτος. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι ΤΑΜΠΑΞΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ (5-4), ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (4-5) και ΚΩΦΟΣ ΘΩΜΑΣ (7-6).

Στην κατηγορία ΜΧsenior είχαμε μόνο μία συμμετοχή του ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Στην κατηγορία ΜΧ85 ο ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ πήρε ακόμα μία νίκη με τερματισμούς (1-2). Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ που δυσκολεύτηκε στο πρώτο σκέλος με την λάσπη τερματίζοντας έβδομος, αλλά στο δεύτερο πήρε την νίκη. Ο τρίτος του βάθρου ο ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ με τερματισμούς (2-5). Τέταρτος ο ΓΚΑΛΙΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με τερματισμούς (5-3), πέμπτος ∆ΑΝΟΓΛΙ∆ΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ σε ένα σταθερό αγώνα και τερματισμούς (5-5) και έκτος ο ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ που στο δεύτερο σκέλος ειχε πτώση χάνοντας πολύτιμο χρόνο και θέσεις (3-7).

Στην κατηγορία ΜΧ65 ο ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ πήρε μία ακόμα νίκη με τερματισμούς (1-1) αν και ο ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ είχε πάρει την πρωτοπορία για λίγο στο πρώτο σκέλος αλλά δεν άντεξε την πίεση τερματίζοντας δεύτερος. Για την δεύτερη θέση είχαμε τους μικρούς ΜΠΑΖΙΟ ΧΡΗΣΤΟ και ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΣΩΤΗΡΗ να έχουν ισοβαθμία με τον πρώτο να κερδίζει τελικά την θέση με τερματισμούς (3-2) έναντι του ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΣΩΤΗΡΗ που είχε τερματισμούς (2-3). Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο ΝΟΥΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ που δεν το έβαλε κάτω και το πάλεψε τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στην τέταρτη θέση.

Περαστικά στους δύο αναβάτες ΚΑΡΑΣΑΒΒΑ ΑΝ∆ΡΕΑ και ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΑΓΓΕΛΟ.

Επόμενος αγώνας στις 10-11-2019 στην πίστα Νέα Γωνιά.

Πηγή : enduro-fighter.gr