4 χρόνια ανανέωση για Marquez!

Ο Crutchlow το είπε πριν από μερικές ημέρες: «Ό,τι κι αν κάνω στην μοτοσυκλέτα δεν έχει πρακτική σημασία γιατί κανείς δεν οδηγεί σαν τον Marquez». Προφανώς και η Honda έχει πλήρη εικόνα, προφανώς και ξέρει πολύ καλά πως ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Ούτε για ηρωισμούς σε στιλ «απέδειξε τον εαυτό σου με κάτι άλλο», θα ήθελε ο Marquez να ριψοκινδυνέψει, άλλωστε όλα τα πρόσφατα αποτελέσματα των μετακινήσεων έχουν κακό παράδειγμα. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που ο Marquez ανανέωσε με την Honda, μικρή έκπληξη είναι βέβαια το γεγονός πως το πήγαν μέχρι το 2024 να τελειώνουν μια και καλή και με την επόμενη silly season, το 2022 δηλαδή, όταν όλοι οι υπόλοιποι θα συζητούν ξανά για τα συμβόλαιά τους!

Μέχρι στιγμής ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marquez έχει 56 νίκες, 95 βάθρα και 62 pole position αλλά και την προοπτική να κάνει το καλύτερο ρεκόρ καριέρας.

Ο κ. Yoshishige Nomura πρόεδρος του HRC, είπε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς να ανακοινώσουμε πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Marc θα μείνει στην Honda για τέσσερα ακόμη χρόνια. Οι συζητήσεις μας ξεκίνησαν μερικούς μήνες πριν με τις δύο πλευρές σε κοινό έδαφος, θέλοντας και οι δύο να παραμείνουμε μαζί και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Ο Marc ξεκίνησε την καριέρα του το 2013 στην μεγάλη κατηγορία και σαν ένας από τους λίγους του αξίζει μία συμφωνία για λίγους! Είμαι βέβαιος για την συμφωνία αυτή και εύχομαι σε όλους μας το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο Marquez είπε: «Είμαι περήφανος για την ανανέωση με το HRC για ακόμη τέσσερα χρόνια. Η Honda μου έδωσε την ευκαιρία να ανέβω στα MotoGP πίσω στο 2013. Από τον πρώτο χρόνο καταφέραμε να κυριαρχήσουμε μαζί και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Το HRC μου δίνει την σιγουριά που χρειάζομαι για να μείνω και να παλέψω για αυτή την συνεργασία, συνεχίζοντας την σημερινή επιτυχία…»

Πηγή : motomag.gr/ Θάνος Φελούκας