5 λόγοι που αγαπάμε το Grand Prix της Σιγκαπούρης

Η ευρωπαϊκή σεζόν έχει τελειώσει και είναι ήρθε η ώρα να πετάξουμε για  το Grand Prix της Σιγκαπούρης. Κι  εδώ είναι 5 λόγοι που μας αρέσει  η πίστα στο Marina Bay …

1. Φαίνεται καταπληκτικό. Έχουν απολαύσει τα μάτια μας πολλές μοναδικές στιγμές στη Formula 1 σε απίθανες πίστες μέχρι στιγμής αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρείτε έναν πιο συναρπαστικό χώρο από το Marina Bay Street Circuit στη Σιγκαπούρη.
Μια πραγματική διαδρομή στο κέντρο της πόλης με φόντο τους ουρανοξύστες, που φαίνεται αρκετά απίστευτη στο φως της ημέρας – αλλά μόνο στη νυχτερινή κούρσα του F1, όταν ο ήλιος κατεβαίνει, ο χώρος ζωντανεύει πραγματικά. Ο προβολέας εξασφαλίζει ότι οι οδηγοί δεν έχουν προβλήματα με την όραση, αλλά και ένα εκπληκτικό θέαμα όποιος το βλέπει από μακριά, με αυτό το φωτεινό περίγραμμα της πίστας.

2. Είναι μια σκληρή σωματική πρόκληση για τους οδηγούς. Παρόλο που η πίστα είναι εκπληκτική για τους οπαδούς, οι οδηγοί θα φτάσουν στη Σιγκαπούρη με αίσθημα ανησυχίας γιατί είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Με 23 γωνίες και μήκος διαδρομής πάνω από πέντε χιλιόμετρα, οι οδηγοί θα πρέπει να τα δώσουν όλα πίσω από το τιμόνι. Ο αγωνιστικός γύρος για δύο ώρες σε θερμότητα 30 μοιρών και υψηλή υγρασία δεν είναι μια εύκολη πρόκληση και οι οδηγοί εκπαιδεύονται ειδικά για αυτό το γεγονός. Εάν είναι αρκετά ικανοί να αντιμετωπίσουν το Grand Prix της Σιγκαπούρης, τότε είναι αρκετά κατάλληλοι για οποιαδήποτε άλλη κούρσα στο πρόγραμμα.

3. Το πρόγραμμα είναι μοναδικό. Οι συνθήκες που αγωνίζονται οι οδηγοί είναι πολύ δύσκολες ξεκινώντας από τις 20:30 τοπική ώρα και τρέχοντας μέχρι μετά τις 22:00. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται περίεργο να αγωνίζονται σε μια τέτοια ώρα, αυτό μεταφράζεται στις 14:10 CET, οπότε παραμένει το F1 paddock στην ευρωπαϊκή εποχή.
Το πρόγραμμα σημαίνει ότι τα FP1 και FP3 θα πραγματοποιηθούν πριν από το ηλιοβασίλεμα και ότι όλα συμβαίνουν σε παρόμοια χρονική στιγμή με τους Ευρωπαϊκους αγώνες, οπουδήποτε στον κόσμο κι αν παρακολουθείτε.

4. Είναι ένα κύκλωμα δρόμου όπου ο οδηγός μπορεί να κατακτήσει Όσο θεαματικές και αν φαίνονται κάποιες πίστες, το θέμα είναι είναι πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κατακτηθούν. Από τη φύση τους, οι πίστες δρόμων τείνουν να είναι στενές και στριφογυριστές με μικρές ευθείες, αλλά η διάταξη της Σιγκαπούρης δίνει στους οδηγούς την ευκαιρία να κάνουν μια κίνηση.

5. Υπάρχει μια ατμόσφαιρα φεστιβάλ. Με τη θέση του στο κέντρο της πόλης, το Grand Prix της Σιγκαπούρης διαθέτει επίσης μερικές απίστευτες επιλογές ψυχαγωγίας εκτός του ίδιου του αγώνα. Μια ημουσική σκηνή βρίσκεται στο Padang, στο εσωτερικό του Turn 9, όπου η τροχιά αναδιπλώνεται γύρω από αυτήν την περιοχή της πόλης.

Και φέτος υπάρχει μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων που ανταγωνίζονται μερικά παγκόσμια φεστιβάλ, με εμφανίσεις καλλιτεχνών όπως οι Σουηδοί House Mafia, Muse, Red Hot Chili Peppers, Gwen Stefani, Fatboy Slim, Hans Zimmer κ.α. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, της μαγείας, της τέχνης και του χορού – καθώς και του F1 Village στο εξωτερικό του Turn 1.