Από τη Λακωνία στην Λαπωνία – Μια ξεχωριστή οδική περιπέτεια

Bολταδα,engine power
Bολταδα,engine power

Από τη Λακωνία στην Λαπωνία – Μια ξεχωριστή οδική περιπέτεια

Να ενώσουν οδικά, το νοτιότερο και το βορειότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, επιχειρούν πέντε Jeep μέσω μια μαραθώνιας – χωρίς στάση – διαδρομής 10.000 χλμ.

Από τη Μάνη και το Ακρωτήριο Ταίναρο, θα διασχίσουν 12 ευρωπαϊκές χώρες, ώστε μετά από περίπου 5.200 χιλιόμετρα να φτάσουν στο φημισμένο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο άκρο της Ευρώπης που μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο. Η επιστροφή από διαφορετική διαδρομή θα καλύψει 4.700 χλμ., διασχίζοντας 10 χώρες, με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να καλυφθούν τα συνολικά 10.000χλμ. σε μόλις 100 ώρες.

Η διαδρομή έχει σαν στόχο να σηματοδοτήσει την ένωση των λαών και των πολιτισμών τους, την επανέναρξη των μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και κυρίως να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό σε όλη την Ευρώπη.

Η επική αποστολή χάρισε και αντίστοιχα επικά ονόματα στα πέντε Jeep της συμμετοχής, που απέκτησαν τα ονόματα των Τιτάνων: Ωκεανός, Υπερίων, Ήλιος, Κρόνος και Προμηθέας.

Τα πέντε οχήματα βρέθηκαν την Δευτέρα 30 Μαΐου στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στο άγαλμα του Λεωνίδα, έξω από το Δημοτικό Στάδιο.

πηγη:apela.gr