Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες πλαστογραφίας του Guy Martin!

Στον γνωστό –και γραφικό… – αγωνιζόμενο και τηλεοπτικό παρουσιαστή, Guy Martin, του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για προσπάθεια πλαστογράφησης του διπλώματος οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα ο Martin είχε κατηγορηθεί ότι κατέθεσε μια ψεύτικη δήλωση για κατοχή ιρλανδικού διπλώματος οδήγησης, προκειμένου να κάνει επέκταση στο βρετανικό του δίπλωμα για να μπορεί να οδηγεί μεγάλα φορτηγά (HGV όπως ονομάζονται στην Αγγλία). Ο Guy Martin, παρά τις πλούσιες αγωνιστικές του επιδόσεις, εξακολουθεί να εργάζεται ως μηχανικών φορτηγών και βαρέων οχημάτων, γι’ αυτό και θέλησε να κάνει επέκταση στο δίπλωμά του για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Martin παρόλα αυτά, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι είχε πρόθεση να εξαπατήσει τις δημόσιες αρχές, όπως αρνήθηκε και το γεγονός ότι έκανε ψευδή δήλωση για το ότι ήταν κάτοχος ιρλανδικού διπλώματος. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, θεωρούσε ότι είχε περάσει τις εξετάσεις, ενώ εργαζόταν στην Βόρεια Ιρλανδία, και το αίτημά του για επέκταση του βρετανικού του διπλώματος ήταν νόμιμη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει το σκεπτικό πίσω από την απόσυρση των κατηγοριών, καθώς ο Martin έχει διαγνωστεί με μια μορφή αυτισμού. Αν και θεωρείται πλήρως λειτουργικός, αυτή η ιδιαιτερότητά του εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τα ρίσκα που παίρνει κάνοντας stunts με μοτοσυκλέτες και η συμπεριφορά του στους αγώνες. Οι ψυχίατροι κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο Martin δεν συμβαδίζει πάντοτε με αυτό που θεωρούμε “κοινή λογική” και τείνει να παίρνει τις μετρητοίς ό,τι του λένε. Οι δημόσιοι κατήγοροι δέχθηκαν αυτήν την εξήγηση από τους γιατρούς και θεώρησαν ότι ο Martin δεν ήταν υπεύθυνος για το αδίκημα, αποσύροντας τις κατηγορίες.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι απείρως λιγότερο σοβαρό από το να αθωωθεί κάποιος για φόνο λόγω σχιζοφρένειας, και προφανώς ο Martin δεν δολοφόνησε κανέναν… Ήταν ένα “απλό” διοικητικό παράπτωμα, χωρίς να βλάψει κανέναν. Ο αυτισμός δεν είναι σχιζοφρένεια, αλλά είναι ένας διαφορετικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό, από αυτό που θεωρούμε “νορμάλ” οι περισσότεροι. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με αυτισμό, που θεωρούν ότι είναι κολλητοί φίλοι με γνωστές προσωπικότητες, έστω κι αν δεν τους έχουν συναντήσει ποτέ! Αντίστοιχα, μπορεί ο Martin να θεώρησε πως ό,τι έκανε, το έκανε με απολύτως νόμιμο τρόπο. Το αν είναι τελικά νομικά υπεύθυνος ή όχι δεν θα το μάθουμε ποτέ, μιας και η εισαγγελία απέσυρε τις κατηγορίες και η υπόθεση δεν θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, ενώ ο Guy Martin θα συνεχίσει να μας “τρελαίνει” με κάθε είδους όχημα, ανεξαρτήτως του αριθμού των τροχών τους…

Πηγή : motomag.gr/ Λάζαρος Μαυράκης