Έκανε την 50η νίκη ο Marc Marquez στο Τσεχικό MotoGP

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Honda Marc Marquez κέρδισε το Τσεχικό MotoGP που το έπληξε η βροχή το Μπρνο την Κυριακή. Την έκτη νίκη της σεζόν, και έγινε μόνο ο τέταρτος μοτοσικλετιστής που έχει πετύχει 50 νίκες στο πρωτάθλημα.

Ο Marquez, που ισοφάρισε το ρεκόρ των 58 πρώτων θέσεων του Αυστραλιανού Mick Doohan το Σάββατο, τελείωσε μπροστά από την  Ducati του Andrea Dovizioso και τον Jack Miller από την ομάδα Pramac Ducati. Οι άλλοι τρεις αναβάτες που έχουν πετύχει τουλάχιστον 50 νίκες στην πρώτη θέση είναι ο Valentino Rossi (89), ο Giacomo Agostini (68) και ο Doohan (54). “Είναι σημαντικό, αλλά δεν μου αρέσει να συγκρίνω, είναι θρύλοι αυτού του αθλητισμού”, δήλωσε ο Marquez όταν ενημερώθηκε για την επιτυχία αυτη. «Θα συνεχίσω να πιέζω … να διατηρώ την ίδια νοοτροπία, την ίδια φιλοδοξία από την αρχή μέχρι το τέλος, θέλω να βγαίνω νικητής».

Ο Ισπανός Marquez οδηγεί τώρα το πρωτάθλημα MotoGP με 210 πόντους, 63 μπροστά από τον δεύτερο Dovizioso (147), ενώ ο Danilo Petrucci, ο οποίος τελείωσε ογδοος στο Μπρνο, είναι τρίτος (129).

Ο επόμενος αγώνας είναι το Αυστριακό Grand Prix στο Red Bull Ring στις 11 Αυγούστου.