Ένα απίστευτο “Θηρίο” με εξωφρενική τιμή!

Θέλετε να μιλήσουμε για τρέλα; Όλα βέβαια συμβαίνουν στις Η.Π.Α. όπου οι πιο απίθανες κατασκευές γίνονται πραγματικότητα και μας βγάζουν απ’ τα ρούχα μας.

Ο Mike Harrah δημιούργησε μια νταλίκα μετά από εργασίες 7 ετών και ξεπερνάει σε υπερβολή ότι έχει αγγίξει την άσφαλτο μέχρι σήμερα. Και το πιο τρελό απ’ όλα; Μόλις πουλήθηκε σε δημοπρασία στο απίστευτο ποσό των 12 εκ.$!

Η νταλίκα με το εύλογο όνομα Θωρ24, ξεκίνησε σαν βανάκι Peterbilt 359, το οποίο υπέστει επιμήκυνση στα 13,41 m για να εγκατασταθούν πάνω του δυο ντιζελοκίνητες μηχανές των 13,9 lt, Detroit V12. Υπάρχουν συνολικά 12 υπερφορτιστές που δίνουν στο σύνολο 3.974 ιπποδύναμη. Παρ’ όλο που ζυγίγει περίπου 1,5 τόνο πιάνει αβίαστα τα 130 μίλια την ώρα.

Και βέβαια πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι το ντιζάιν. Με κάθε κύλινδρο να βγαίνει προς τα πάνω “φτύνοντας” φλόγες και καλά σαν εξάτμιση. Οι υπερφορτιστές είναι στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο και περασμένοι με χρώμιο για πιο θεαματικό εφέ, με μπουκάλες NOS στο μεσαίο κέλυφος. Ο σχεδιασμός της κάθετης σχάρας έχει επιρροές από τα Ford Thirties hot rods. Ο γυαλιστερός αλουμινένιος προφυλακτήρας έχει μια εξάτμιση για κάθε ένα υπερφορτωτή. Και το καλύτερο; Έχει όλα τα απαραίτητα για να τραβήξει ένα μεγάλο τοχόσπιτο. Είναι η φαντασίωση του κάθε νταλικέρη.

Το φορτηγό το οποίο κόστισε γύρω στα 7 εκατομύρια δολλάρια για να φτιαχτεί, πουλήθηκε στη δημοπρσία Worldwide Auctioneer’s, στο Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, για 12.000.000$. Δεν έχει σταλεί ακόμα στη Μέση Ανατολή, αλλά βρίσκεται στην Αριζόνα όπου και κατασκευάστηκε.