Ένα άρμα για επαγγελματική χρήση

Η αγορά για all-terrain οχήματα μόνο μικρή δεν είναι, λίγες ωστόσο εταιρίες μπορούν να ανταγωνιστούν την ικανότητα των οχημάτων της LiteTrax.

Έχοντας ρίξει λοιπόν στην αγορά αρκετές εκδοχές για χιόνι και χώμα, η LiteTrax ξαναχτυπά με ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες: το MuddTrax MTX-C, ένα όχημα με πολύ περισσότερες off-road ικανότητες, ακόμα και για επαγγελματική χρήση.

Πατά πάνω στον διάσημο προκάτοχό του, το MTX-R, συνεχίζει να έχει ερπύστριες και μπορεί να μεταφέρει πρακτικά παντού από 2-4 άτομα.

Η διαφορά βρίσκεται στον κινητήρα και οι επιλογές σκαρφαλώνουν πλέον στις τέσσερις.

Από τον Kubota Turbo Diesel Tier 3 του 1,5 λίτρου (και 45 αλόγων) και τον Hatz Turbo Diesel Tier 4 του επίσης 1,5 λίτρου (και 56 αλόγων) ως τον 2λιτρο Hatz Turbo Diesel Tier 4 με τα 74 άλογα και τον 2,5άρη της Ford που αποδίδει 75 ίππους.

Η ταχύτητα δεν είναι φυσικά το φόρτε του, μιας και μιλάμε για τελική της τάξης των 30 χλμ/ώρα. Ό,τι χάνει όμως σε επιδόσεις το αντισταθμίζει με δυναμική ανάρτηση και αμφίβιες ικανότητες, αλλά και προσθήκες για απρόσκοπτη λειτουργία. Όπως η ηλιοροφή και το απωθητικό κουνουπιών!

Το Muddtrax MTX-C πάει πρακτικά παντού και έχει πολλές επιλογές εξαρτημάτων για κάθε επαγγελματική χρήση εκεί έξω.

Πηγή : newsbeast.gr