Η Ferrari στη Formula 1 γιορτάζει και όλα γίνονται κοκκινα τιμης ένεκεν της !!!

Η Ferrari στη Formula 1 γιορτάζει και όλα γίνονται κοκκινα τιμης ένεκεν της !!! Οι εορτασμοί της Ferrari για τη συμπλήρωση 1.000 αγώνων στη Formula 1.

Περυσί Η Scuderia που δεν ήταν και τόσο ανταγωνιστική, όπως μαρτυρούν οι μόλις 61 βαθμοί μετά από τα πρώτα 8 Grand Prix, επίδοση που την κατατάσσει στην 6η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Η Ferrari όμως προσπαθήσε πάντως να φτιάξει τη διάθεση των φίλων της με μία σειρά από εκδηλώσεις στο Mugello, την ιδιωτική της πίστα.

Το μονοθέσιό της βάφτηκε σε μία ιδιαίτερη απόχρωση, η οποία παραπέμπει στην 125 S, το πρώτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας, που κατασκευάστηκε το 1947. Αλλά και το αυτοκίνητο ασφαλείας της F1, η Mercedes-AMG GT R βάφτηκε σε κόκκινο χρώμα, προκειμένου να τιμηθεί η Ferrari.


Επετειακές φόρμες φορέσαν τόσο ο Sebastian Vettel που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με την Aston Martin Racing όσο και ο Charles Leclerc.

Ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά από τα προηγούμενα 999 GP της Ferrari στην F1:

Η πρώτη παρουσία δεν ήταν στο Silverstone το 1950, αλλά στο επόμενο GP στο  Μονακό. Ο Alberto Ascari τερμάτισε στη 2η θέση, ο Γάλλος Raymond Sommer στην 4η, ενώ ο Luigi Villoresi εγκατέλειψε.

Η Ferrari μετρά 238 νίκες, 228 pole position, 254 ταχύτερους γύρους, 772 παρουσίες στο βάθρο.