Η μοτοσυκλέτα που σχεδιάστηκε να νιώθει αυτοκίνητο – Lazareth LM 410

Ναι είναι μοτοσυκλέτα! Ναι θα την ήθελε κάθε λάτρης των 2 τροχών! Η έμπνευση του σχεδιαστή Ludovic Lazareth όμως  έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό τους δύο τροχούς ανά άξονα, μια μοτοσυκλέτα με 4 τροχούς! Ποιος φίλος του μηχανοκίνητου κόσμου δεν θα την ήθελε!!!

Η LM 410 είναι μια «γυμνή» μοτοσυκλέτα με κινητήρα της Yamaha R1 η οποία επιπρόσθετα διαθέτει και σύστημα LMW (Leaning Multi Wheel), το σύστημα δηλαδή που υπάρχει και σε διάφορα τρίκυκλα όπως π.χ. το Piaggio MP3. Σε σχέση όμως με το τελευταίο εδώ ίσως δεν αρκεί το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου για να κινηθεί κανείς μαζί της σε δημόσιους δρόμους, καθώς είναι θέμα της απόστασης των εμπρός τροχών μεταξύ τους. Το βέβαιο είναι πως δεν προσφέρεται σε τιμή ευκαιρίας, καθώς κοστίζει περίπου 100.000 ευρώ. Παρόλα αυτά ο Γάλλος σχεδιαστής τη θεωρεί φτηνή ή ακριβέστερα μια πιο φτηνή έκδοση της LM 847, η οποία κοστίζει περίπου τα διπλάσια, και κινείται από έναν V8 της Maserati με 470 ίππους και φυσικά είναι βαριά. Αυτό ίσως είναι και ο λόγος που υπάρχουν και οι δύο τροχοί ανά άξονα.

Παρά τις 200.000 ευρώ που κοστίζει έχουν βρεθεί ήδη 5, ενώ η όπως είπαμε πιο φτηνή LM 410 θα κατασκευαστεί συνολικά 10 φορές.