Ήρθε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια της καινούργιας Mclaren για την F1 2020.

H Mclaren έμεινε τελευταία και καταϊδρωμένη για να παρουσιάσει το μονοθέσιο που θα την εκπροσωπήσει στη φετινή φόρμουλα 1.

Σε μια εκδήλωση στο Τεχνολογικό Κέντρο της McLaren στο Woking, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της καινούργιας McLaren MCL35 που θα οδηγήσει ο Carlow Sainz και ο Lando Norris στους επερχόμενους αγώνες.

Η MCL35 διατηρεί τους γνωστούς χρωματισμούς σε αποχρώσεις παπάγια και μπλε από την προηγούμενη σεζόν. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος στα πλαινά του μονοθέσιου είναι μπλε.

Η εταιρεία απόλαυσε την καλύτερη χρονιά της μέσα σε οκτώ χρόνια καθώς τερμάτισε όγδοη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ηγούμενη των ομάδων μεσαίας κατηγορίας.

Ο Sainz κατάφερε να πάρει την έκτη θέση στην κατάταξη των οδηγών ακολουθώντας μόνο άλλους πέντε νικητές στο πρωτάθλημα και χαρίζοντας στην McLaren το πρώτο της podium απ’ το 2014 στο βραζιλιάνικο gran prix.

O συνοδηγός του ο Norris, μας χάρισε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο την περασμένη σεζόν, μαζεύοντας 49 πόντους με καλύτερη θέση τερματισμού την έκτη, στην Αυστρία.

Η McLaren είναι η τρίτη ομάδα που παρουσιάζει το μονοθέσιό της δημοσίως μετά την Ferrari και την Red Bull οι οποίες οργάνωσαν ανάλογες εκδηλώσες μερικές μέρες πριν.

Η Haas κυκλοφόρησε απεικονήσεις του μοντέλου της για το 2020 πριν από το τελικό λανσάρισμα, ενώ η Renault έδωσε μόνο κάποια teasers για το καινούργιο αγωνιστικό σε ανάλογη εκδήλωση.

Η McLaren θα κάνει το ντεμπούτο της στις πίστες με την έναρξη των δοκιμαστικών στην Βαρκελώνη στις 19 Φεβρουαρίου.