Καλωσορίστε το αγωνιστικό drone που θα μπορεί να ξεπεράσει τους ανθρώπους ως το 2023

Το πρωτάθλημα των αγωνιστικών drones ξεκινά και οι ομάδες που συμμετέχουν  θα αρχίσουν να αγωνίζονται την ερχόμενη Τρίτη. Το ενδιαφέρον τραβάει το καινούργιο ιπτάμενο drone Racer AI που θα πρωτοεμφανιστεί  στους αγώνες  στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Από το 2016, οι ανθρώπινοι πιλότοι της Drone Racing League ανταγωνίστηκαν για να δουν ποιος θα μπορούσε να οδηγήσει ένα quadcopter γύρω από τους πυλώνες και μέσω από στεφάνια πιο γρήγορα από όλους. Την Τρίτη, θα αποκτήσουν μια νέα πρόκληση: το πλήρως αυτόνομο RacerAI, ένα drone προγραμματισμένο να πετάει μόνο του.

Εννέα ομάδες προγραμματιστών από όλο τον κόσμο συνεργάζονται εδώ και μήνες για να βρουν το καλύτερο λογισμικό για τον έλεγχο του RacerAI που σχεδιάστηκε για το Dragon Racing League. Η δουλειά τους, μαζί με το ίδιο το drone, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Financial Show Arena στο Ορλάντο της Φλόριντα. Το λογισμικό πρέπει να εκμεταλλευτεί τις τέσσερις κάμερες του drone, τις τέσσερις προπέλες του και επεξεργαστή του της Nvidia.Το RacerAI μοιάζει περισσότερο με ένα ιπτάμενο ψάρι ή ένα αρπακτικό πτηνό παρά ένα συμβατικό quadcopter. Το σώμα του που μοιάζει με βέλος τονίζει τον σκοπό του: την τρελή ταχύτητα.

Ο αγώνας θα είναι ο πρώτος στη σειρά Robotic Racing της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία χρησιμοποιεί απλούστερες πίστες που προωθεί την συνύπαρξη drones, με χειρισμό υπολογιστή να ανταγωνίζονται στην ίδια πίστα . Η σειρά κορυφώνεται στις 6 Δεκεμβρίου, όταν το καλύτερο AI πιλότο θα προσπαθήσει να νικήσει έναν άνθρωπο πιλότο στο Ώστιν του Τέξας.

“Είμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε τη ρομποτική εξελίσσεται πέρα ​​από την ανθρωπινη φύση”, δήλωσε ο Ryan Gury, επικεφαλής της τεχνολογίας του DRL και σχεδιαστής των τρέχοντων αγωνιστικών αεροσκαφών του πρωταθλήματος. «Πιστεύουμε στο μέλλον της αυτόνομης ρομποτικής».

Οι αγώνες ανθρώπων κατά των μηχανών μπορεί να είναι συναρπαστικοί. Οι υπολογιστές της IBM κατάφεραν να κατακτήσουν τους ανθρώπους στο σκάκι και στο Jeopardy, ενώ το AlphaGo της Google ξεπέρασε το επίπεδο δυσκολίας με τις νίκες του ενάντια στους καλύτερους παίκτες του επιτραπέζιου παιχνιδιού Go. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπολογιστές μας έχουν νικήσει όταν πρόκειται να κάνουν μαθηματικά και να θυμούνται επετείους, αλλά κάπου είναι μεταξύ διασκέδασης και τρόμου να παρακολουθούμε  τα bots να κυριαρχούν και σε άλλους τομείς.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics μπορεί να κάνει backflips και το doglike του Spot Mini μπορεί να ανοίξει τις πόρτες. Ομοίως, το RacerAI του DRL έχει σχεδιαστεί για τη φυσική πλοήγηση μόνο του στον πραγματικό κόσμο. Βέβαια, ο χώρος που θα κινείται θα είναι ο περιορισμένος τομέας ενός αγώνα δρόμου μέσα σε μια μεγάλη αρένα, αλλά δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς αυτή η τεχνολογία μπορεί να ισχύει για αυτο-οδήγηση στα αυτοκίνητα, επιβατικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη μεταφορών που πρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους.

Ο Nicholas Horbaczewski, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της DRL, αναμένει ότι οι διαγωνισμοί θα επηρεάσουν τον αθλητισμό και πολλά άλλα.”Οι αγώνες με Drones… ισορροπούν σε μια θολή γραμμή μεταξύ του ψηφιακού και του πραγματικού, γεγονός που το καθιστά το τέλειο πεδίο δοκιμών για να επιταχύνει την καινοτομία του AI βήμα-βήμα έναντι στην ανθρώπινη απόδοση”, ανέφερε σε δήλωσή του. “Πιστεύω ότι θα δείτε μια αύξηση των ρομποτικών αθλημάτων καθώς και μια εκτεταμένη χρήση αυτόνομων drones, μετατρέποντας μια σειρά από χώρους από την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και την εναέρια επιθεώρηση κυκλοφορίας στους δρόμους μέχρι  και την παράδοση πακέτων στα στικά κέντρα”.

Ο Γκούρι είναι ένας πιλότος αγωνιστικής αυτοκινητοβιομηχανίας και ο ίδιος πιστεύει ότι τα αεροσκάφη που κινούνται με AI θα αποδειχθούν τελικά ανώτερα. Πότε? “Το 2023 είναι το στοίχημα μας”, είπε. “Τα πάντα αρχίζουν να διαμορφώνονται όταν βλέπετε ότι τα ρομπότ υπεραποδίδουν από τον άνθρωπο σωματικά.”