Μελίσσα Κένεντι : «Με βλέπουν σαν μοτοσυκλετιστή, κι όχι σαν κορίτσι»

Όταν η Melissa Kennedy έγινε η πρώτη γυναίκα μοτοσυκλετίστρια που κέρδισε τον ιρλανδικό αγώνα δρόμου στο Killalane το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταξύ αυτών που απολάμβαναν τη νίκη της, ήταν και δύο από τους κανονικούς αντιπάλους της στην κατηγορία Moto3.

Ο σύντροφος της Kennedy, Γκάρυ Ντάνλοπ, γιος του θρύλου στους αγώνες δρόμου Joey, τερμάτισε τρίτος στην εκδήλωση για να εξασφαλίσει τον τίτλο του ιρλανδικού Πρωταθλήματος, ενώ ο αδελφός του Wayne, ένας άλλος συνηθισμένος ύποπτος στο Ultra Lightweights, δυστυχώς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί μετά τη συντριβή του.

“Αισθάνθηκα λίγο ένοχη γιατί έκλεψα ας πούμε την νίκη από τον κεραυνό του Γκάρυ κερδίζοντας, ενώ το να έπαιρνε εκέινος το πρωτάθλημα θα ήταν πραγματικά πολύ πιο σημαντικό για αυτόν”, δήλωσε η Κένεντι. “Νομίζω ότι ο Gary θα προτιμούσε να σταματήσω να αγωνίζομαι καθώς ανησυχεί για μένα και πριν από κάθε αγώνα μου λέει πάντα για να το πάρω χαλαρά και να μην τρελαίνομαι. Μερικοί από τους άνδρες δεν θα ήθελαν να νικήσει ένα κορίτσι».  Τώρα 28 ετών, η Κένεντι αγωνίζεται για 13 χρόνια, κυρίως σε μικρές πίστες  κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της καριέρας της και αργότερα κυρίως σε δρόμους. Είπε: “Ο μπαμπάς μου, μου αγόρασε μοτοσικλέτα για τα 13α γενέθλιά μου και στη συνέχεια άρχισα να αγωνίζομαι, πρώτα σε 125cc Aprilia, στη συνέχεια σε 125cc Honda και τώρα σε Moto3 Honda.

“Μερικοί από τους άντρες στα κυκλώματα δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν  ένα κορίτσι, αλλά δεν αντιμετωπίζω τέτοια στάση στους οδικούς αγώνες.

«Είμαστε όλοι ανταγωνιστικοί όταν βρισκόμαστε στην πίστα, αλλά στο paddock ο καθένας είναι φίλοι ο ένας με τον άλλον και με βλέπουν σαν αγωνιστή, όχι κορίτσι».