Μια Porsche έτοιμη για σαφάρι…

Το kit porsche baja 911 που κατασκευάζεται με ειδική παραγγελία από την Russell Built Fabrications, θα μετατρέψει την φτιαγμένη για άσφαλτο και μόνο Πόρσε σας σ΄ένα ασυγκράτητο θηρίο της ερήμου.

Η όλη ιδέα βασίστηκε σ’ ένα φόρο τιμής στην επιτυχία της Πόρσε στους off road αγώνες στα μέσα της δεκαετίας των 80ς, χρησιμοποιώντας τη σημερινή τεχνολογία και μηχανική για να αναβαθιστεί το μοντέλο 911 στο πιο ικανό, πολύπλευρο dual sport, κλιματιζόμενη πόρσε στον κόσμο.

Οι βάσεις των τροχών έχουν επεκταθεί κατά 3 χιλ. και τα λάστιχα κατά 36 τερατώδη εκατοστά, έχει αναπτυχθεί ένα αποκλειστικό σύστημα μπροστινής ανάρτησης και το ολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 182 kg.

Επίσης μοστράρει τα αγωνιστικά παράθυρα Lexan, μια σειρά από LED αγωνιστικά φώτα στο καπό, φαρδιά Toyo λάστιχα, ενισχυμένο εσωτερικό “κλουβί”, και τεράστιους προφυλακτήρες.

Το “κτήνος” τροφοδοτείται από μηχανή 3,8 lt Rothsport Racing που δίνει 365 ιπποδύναμη και κίνηση στους δύο ή και τέσσερις τροχούς.

Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα άξιο για σαφάρι με επιλογές που επιτρέπουν την αγωνιστική αλλά και την καθημερινή οδήγηση.