Ο Auer στοχεύει στους αγώνες ταχύτητας Endurance για το 2020

Ο οδηγός της Red Bull Junior F1 και της Super Formula, Lucas Auer, δήλωσε ότι στοχεύει στο πρωτάθλημα endurance στο μέλλον και ότι έχει πολλαπλές επιλογές στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη για το 2020.

Ο Auer βίωσε την πρώτη του εμπειρία στους 24ωρους αγώνες, νωρίτερα αυτό το χρόνο, όταν πήρε μέρος στο Spa 24 Hours μαζί με τους Maximillian Buhk και Maximilian Gotz σε μία Gruppe M Mercedes-AMG GT3 τερματίζοντας δέκατοι.Ο ίδιος έχει μια σποραδική καριέρα στην αγωνιστική οδήγηση, έχοντας πάρει μέρος στο Blancpain GT Series, στο ADAC GT Masters και στο International GT Open τα τελευταία χρόνια.

Ο πρώην οδηγός της Mercedes DTM και ανηψιός του διευθυντή των αγώνων Gerhard Berger είπε σε συνέντευξή του : «Οδήγησα στον 24ωρο αγώνα στο Spa φέτος και είμαι πολύ ανοιχτός σ’ αυτόν τον προσανατολισμό στην οδήγηση γιατί όσο περισσότερο οδηγεί κανείς τόσο το καλύτερο. Η εμπειρία ήταν φανταστική και πραγματικά το διασκέδασα, Στ’ αλήθεια μαθαίνεις πολλά σε ένα 24ωρο αγώνα. Άσε που ο καιρός μεταβάλλεται συνεχώς. Εκεί είναι που το ζεις πραγματικά και ξεκινάς απ’ το μηδέν κάθε φορά που μπαίνεις στο αυτοκίνητο και πρέπει να προσαρμοστείς στις εκάστοτε συνθήκες. Και επιπλέον πρόσεξα πως όλη αυτή η εμπειρία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη Super Formula”.

O Auer που επίσης έχει μες τα σχέδιά του να ντεμπουτάρει και στο Le Mans, αυτή τη χρονιά έχει εστιάσει στη Super Formula με τη νέα για το 2019 ομάδα Motopark μαζί με τον Harrison Newey. H Motopark έχει συγχωνευτεί με τη Γιαπωνέζικη ομάδα B-Max για την Super Formula και είναι έκτη στο ομαδικό πρωτάθλημα, όπως και ο Auer στην κατάταξη των οδηγών.

Ο Auer πιστεύει ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο της Super Formula γιατί υπήρχε αντιπαράθεση με την συγχώνευση των δύο ομάδων. Η ομάδα της B-Max αγωνιζόταν ήδη στη Super Formula για δυο χρόνια και τώρα πήραν ένα μεγάλο σπρώξιμο με την Motopark. Το γεγονός ότι δεν πετυχαίνουν πάντα τα σχέδια μας οφείλεται σε λίγο πολύ στην απειρία. Όλα μοιάζουν λίγο σαν αχαρτογράφητη περιοχή αλλά πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στο στόχο μας.

Δεν έχει βέβαια οποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ιαπωνία για κανα δυο χρόνια ακόμα και θα αγωνιστεί στον τελικό της σεζόν, αυτό το ΣΚ στη Suzuka. Η καλύτερη θέση που έχει βρέθει μέχρι στιγμής, ήταν η Τρίτη στο Sugo τον Ιούνιο. Η επιλογή να αγωνιστώ στη Super Formula ήταν κατά τη γνώμη του η καλύτερη. « Έγινα πιο έμπειρος, δηλώνει, επειδή η ομάδα ήταν καινούργια και όλα έπρεπε να τα δουλέψουμε απ’ την αρχή. Είχαμε τα σκαμπανεβάσματά μας αλλά τώρα κατασταλλάξαμε και είμαστε μπροστά».