Ο Fernando Alonso προετοιμάζεται για το Ράλι Ντακάρ με πρόγραμμα δοκιμών πέντε μηνών

Οι δοκιμές στην έρημο και οι αγώνες cross-country αποτελούν μέρος της προετοιμασίας του Ντακάρ του Fernando Alonso, καθώς ο πρωταθλητής της F1 θεωρεί σίγουρη την είσοδο του στο ράλι του επόμενου Ιανουαρίου.
Ο Fernando Alonso εντείνει τις προετοιμασίες για το Ράλλυ Ντακάρ του επόμενου έτους με μια σειρά δοκιμών και αγώνων κατά τους επόμενους πέντε μήνες.
Ο διπλός νικητής του Le Mans και ο διπλός πρωταθλητής της Formula 1 δοκιμάζει το Hilux της Toyota στο Dakar στην έρημο της Νότιας Αφρικής αυτό το μήνα. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου Harrismith 400 στη Νότιο Αφρική τον Σεπτέμβριο.
Το πεντάμηνο πρόγραμμα, που χαρακτηρίζεται ως «εντατικό», θα συνεχίσει με δοκιμές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του Alonso ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί το Ράλι Ντακάρ του Ιανουαρίου, που θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.
Ο Alonso δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα οδηγήσει στην εκδήλωση, αφήνοντας τις επιδόσεις του στις δοκιμές να επηρεάσουν την τελική του απόφαση.
Έχει ήδη οδηγήσει τη Toyota Hilux που κέρδισε το Dakar το 2019, πάνω από δύο ημέρες νωρίτερα φέτος.
“Έχω πάρει ήδη μια γεύση από off-road ράλι νωρίτερα αυτό το έτος και με άφησε με ένα καλό συναίσθημα που θέλω να παραταθεί”, δήλωσε ο Alonso.
“Ήξερα ότι θα ήταν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία με μια απότομη στροφή καριέρας, αλλά το Hilux μου άφησε υπέροχη αίσθηση εμπιστοσύνης και σταθερότητας που θα ήθελα να παρατείνω.
“Ανυπομονώ πραγματικά τους προσεχείς μήνες εκπαίδευσης, να γνωριστώ καλύτερα με το Hilux και να συνεργαστώ με την ομάδα του. Είμαι πάντα διατεθειμένος να ασχοληθώ με νέες προκλήσεις σε διάφορους κλάδους και είμαι ήδη σε μια καλή ομάδα για να καταφέρουμε πολλά.”
Η τελευταία δοκιμή Toyota Hilux της Alonso πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, όταν ήταν μαζί με τον νικητή του Dakar του 2009 Giniel de Villers.
Είπε ότι βρήκε τόσο ευχάριστη όσο και μαθησιακή την εμπειρία. “Ένιωσα διαφορετικά, αλλά ενδιαφέροντα”, δήλωσε ο Αλόνσο. “Το αυτοκίνητο δέχεται πολύ περισσότερη κακομεταχείρηση από ό, τι έχω συνηθίσει, αλλά ναι ήταν διασκεδαστικό».
Ο Glyn Hall δήλωσε: “Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ολοκληρώσαμε μια επιτυχημένη διήμερη αξιολόγηση με τον Fernando στη νίκη της Dakar Toyota Hilux στη νότια Αφρική, η οποία αποδείχθηκε πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία. Ο Fernando όχι μόνο απολάμβανε την εμπειρία, αλλά μπορούσαμε να τον δούμε να προσαρμόζεται και να βελτιώνεται κάθε φορά που έπαιρνε το τιμόνι.
“Ήταν σαφές ότι ο Φερνάντο ήρθε στη δοκιμασία προετοιμασμένος και ήταν έτοιμος να εκτελέσει όλα όσα του δείξαμε.” Η επιδρομή Rally είναι νέα για τον Fernando και είμαι βέβαιος ότι έχει την ικανότητα και το πνεύμα να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. Η μακρά ιστορία στους αγώνες ράλι, με κάνει βέβαιο ότι μπορούμε να συνεργαστούμε καλά με τον Fernando για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη του για τον ανταγωνισμό στον αγώνα κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών ».