Ο Verstappen καρφώνει Hamilton, και Vettel για το «ασεβές» σχόλιο!

Ο οδηγός της Formula 1 της Red Bull, Max Verstappen, πιστεύει ότι το “ασεβές” σχόλιο που έκανε ο Lewis Hamilton και επαναλήφθηκε από τον Sebastian Vettel μετά το Μεξικό είναι θετικό, γιατί “δείχνει ότι είμαι στο μυαλό τους”.

Ο Hamilton και ο Verstappen συμμετείχαν σε μια διαδρομή με το άνοιγμα των γωνιών στο Grand Prix του Μεξικού, με τον Hamilton να αναγκάστηκε ελαφρώς να περάσει από τον Verstappen μέσω της 1ης στροφής και στη συνέχεια του ανταπέδωσε τη χάρη επιστρέφοντας στην Turn 2, καθώς του έστριψε παραπάνω το τιμόνι και βγήκε μαζί με τον οδηγό της Red Bull στο χορτάρι.

Η κούρσα του Verstappen ακολούθως υπονομεύθηκε από μια δεξιά οπίσθια παρακέντηση μετά την αποκοπή του ελαστικού του από τον συμπαίκτη του Hamilton, Valtteri Bottas, μετά από μια έντονη προσπέραση.

Συνεχίζοντας να κερδίζει τον αγώνα, ο Χάμιλτον είπε ότι είχε «τορπιλιστεί» από τον Verstappen στην 1η στροφή – και είπε ότι το περίφημο επιθετικό στυλ του Ολλανδού σήμαινε ότι έπρεπε να του δοθεί “επιπλέον χώρος” στην αναμέτρηση σώμα με σώμα για να αποφύγουν τις συντριβές.Περιέγραψε επίσης τον Verstappen ως “μαγνήτη” για συμβάντα, ενώ ο οδηγός της Ferrari, Vettel, συμφώνησε εντελώς με την άποψη του Χάμιλτον.

Στο βρετανικό Grand Prix του επόμενου Σαββατοκύριακου, ο Verstappen αμφισβήτησε την άποψη του Χάμιλτον για τη μάχη στο Μεξικό, πριν προσθέσει: «Νομίζω ότι ήταν λίγο ένα ανόητο σχόλιο που έκανε – γιατί νομίζω ότι είμαι πάντα σκληρός, αλλά δίκαιος. Δεν είναι σωστό, αλλά φυσικά είναι εύκολο να «θάψεις» κάποιον.”Από την πλευρά μου, είναι εντάξει, είναι πάντα θετικό όταν μιλάνε για σένα, γιατί αυτό σημαίνει ότι είσαι στο μυαλό τους, απλά επικεντρώνωμαι στην οδήγηση μου και νομίζω ότι είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να σκάψω σε άλλους ανθρώπους τον λάκο σε συνέντευξη Τύπου, διότι πρώτα απ’ όλα νομίζω ότι είναι και λίγο ασέβεια και προτιμώ να πολεμήσω στο δρόμο, το οποίο έχω πάρει.

“Και φυσικά μου αρέσει να παλεύω σκληρά, αλλά στην άκρα, αλλιώς – αν θέλουν να μείνω πίσω, είναι επίσης καλύτερο να μείνω στο σπίτι. Γιατί γιαυτό είμαστε εδώ, είμαστε δρομείς, είμαστε στη Φόρμουλα 1, νομίζω ότι είμαστε οι καλύτεροι εκεί έξω, και αγωνιζόμαστε για νίκες κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παραμένω ».