Οι Ελληνες μηχανολόγοι διαπρέπουν στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία

Οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και δείχνουν την δύναμη του Ελλήνικου DNA και μέσα απο την εφευρετικότητα, την καινότομια και των ιδεών τους αλλά πιο πολύ της εργατικότητας τους, και ξεχωρίζουν σε χώρες όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Ελβετία, τη Ολλανδία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ΑΠΘ Ανέστη Κάλφατου, η αρτιότατη,εκπαίδευση και εξέλιξη των Ελλήνων φοιτητών οδηγεί στη συμβολή τους σε τομείς υψηλότατης εξειδίκευσης: «Ειδικά οι παγκόσμιοι κολοσσοί που κατασκευάζουν κινητήρες (αεροσκαφών) τους ζητούν.
Στην Αγγλία, η εταιρία Rolls-Royce είναι ένας παγκόσμιος κολοσσός και έχει ήδη απορροφήσει έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων, οι οποίοι έχουν φτάσει σε υψηλές θέσεις». O αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Ανέστης Κάλφας, δηλώνει ελληνικά μυαλά εργάζονται στον μεγαλύτερο κολοσσό της αεροπορικής βιομηχανίας, στην πολυεθνική Rolls-Royce Holdings.

«Έχουμε πολλούς από τους φοιτητές μας, οι οποίοι ξεκίνησαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ανέπτυξαν τις δεξιότητες τους στον τομέα των αεροπορικών κινητήρων και κάνουν μια εξαιρετική καριέρα στην αεροπορική βιομηχανία και ειδικά στον τομέα των αεροπορικών κινητήρων» ανέφερε ο κ. Κάλφας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός.  Ένας τομέας “με πολύ πυκνή τεχνολογία, στην κορυφή της τεχνολογίας”, τομέας στον οποίο στα επόμενα χρόνια “θα υπάρχει μεγάλη εξέλιξη” αφού κάθε είκοσι με τριάντα χρόνια “υπάρχει ένα μεγάλο βήμα”, όπως εξήγησε ο κ. Κάλφας.