Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας – HSBK: Απονομές Πρωταθλητών 2019

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι απονομές των πρώτων αναβατών, των πρωταθλητών και των κυπελλούχων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Εκκρεμούσαν από το 2019, όπως εκκρεμούσε μέχρι πριν λίγο καιρό και η προκήρυξη για την νέα χρονιά και το πρόγραμμα των αγώνων που όλοι θα θέλαμε να είχε βγει μήνες νωρίτερα.

Με την πρόσφατη ανάληψη της διοργάνωσης από την Iron Team για τρία χρόνια, η ευχή όλων, αναβατών, ΑΜΟΤΟΕ και χορηγών, είναι να μείνουν όλα αυτά πίσω. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιδέρης στην εισήγησή του για την ανάληψη της διοργάνωσης, στόχος είναι να έρθουν νέα παιδιά και περισσότεροι αγωνιζόμενοι. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω, αφήνοντας την γκρίνια και την μιζέρια πίσω.

Να τονίσουμε με την σειρά μας πως αυτό μπορεί να είναι θέμα επιλογής, πάντα είναι, αλλά και πάντα συμβαίνουν πράγματα στο πολύπαθο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που δεν αφήνουν τους αγωνιζόμενους να ξεχαστούν. Όπως ο διπλός αγώνας στις Σέρρες, ο πρώτος της σεζόν, που θα γίνει παράλληλα με το Βαλκανικό πρωτάθλημα αφήνοντας κατηγορίες εκτός και για το οποίο ακούστηκαν ενστάσεις. Το θετικό είναι πως το Βαλκανικό πρωτάθλημα φέρνει κόσμο στις κερκίδες και μάλιστα περισσότερους Έλληνες θεατές από εκείνους που συνήθως έχει ένας αγώνας HSBK.

Η αλλαγή του ονόματος από τα αρχικά ΠΠΤ, σε HSBK δηλαδή Hellenic SBK Championship είναι άλλο ένα θετικό βήμα. Κι αυτό γιατί συμβαδίζει με την διεθνή στάνταρ ονοματολογία των εθνικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης και έχει άμεση σύνδεση με… αυτό που είναι, τα Superbike!

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του κτηρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την βραδιά άνοιξε η Γραμματέας της ΑΜΟΤΕ κα Μαρία Τσεσμελή. Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του αντιπροέδρου της ΑΜΟΤΟΕ, κ.Σιούλη, του κ.Λεφέβρ που εκπροσωπεί τους αναβάτες και του κ. Σιδέρη της IRON TEAM που παρουσίασε τους στόχους για το 2020, ακολούθησε η απονομή των πρώτων αναβατών, των κυπελλούχων και των πρωταθλητών.

Στόχος για το 2020 είναι το HSBK να αποκτήσει καλύτερη βάση, μεγαλύτερη σιγουριά, δυναμική προβολή, και να παρουσιάζει κάθε χρονιά λιγότερες παθογένειες.

Πηγή : motomag.gr/ Θάνος Φελούκας