Πέθανε η Jessi Combs στην προσπάθεια της να καταρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας γυναικών

H διάσημη αμερικανίδα παρουσιάστρια και οδηγός αγώνων, Jessi Combs, έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη στο Oregon των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας ακόμα προσπάθειάς της να καταρρίψει το απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας γυναικών στη στεριά.

Η Jessi Combs, η οικοδεσπότης της γνωστής τηλεοπτικής σειράς All Girls Garage, έχασε τη ζωή της σε μία τρομακτική, όπως χαρακτηρίζεται, συντριβή του οχήματος το οποίο οδηγούσε κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να καταστεί η «Ταχύτερη γυναίκα στη Γη». Το ατυχές συμβάν, όπως επιβεβαίωσε η οικογένεια της, έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, σε μία αποξηραμένη λίμνη της έρημου Alvord, στο Oregon των ΗΠΑ, η οποία χρησιμοποιείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για την κατάρριψη ποικίλων ρεκόρ ταχύτητας στη στεριά.

Αδιευκρίνιστες μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το δυστύχημα.

«Το όνειρο της Jessi ήταν να γίνει η γρηγορότερη γυναίκα στη Γη, ένα όνειρο που κυνηγούσε από το 2012», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της οικογένειάς της σε γραπτή τους δήλωση. «Η Combs ήταν ένας από τους σπάνιους και ονειροπόλους ανθρώπους με είχε τη γενναιότητα να μετατρέψει σε πραγματικότητα τα όνειρά της. Έφυγε από τη ζωή οδηγώντας ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στην ιστορία.»

Η Jessi Combs, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως κατασκευαστής hot-rod οχημάτων, ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό από την παρουσία της στη μικρή οθόνη στις εκπομπές Overhaulin, Truck U, MythBusters και All Girls Garage.

Η 39χρονη είχε εδώ και πολλά χρόνια θέσει ως στόχο της να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας στη στερια για γυναίκες (βλ. 823 χλμ./ώρα), το οποίο κατέχει από το 1976 η αμερικανίδα Kitty O’Neil, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο._Χ.Α.