Σπόντες της Hyundai για μοντέλο ανταγωνιστικό της Porsche!

H μεγάλη επιτυχία του πρώτου σπορ μοντέλου της φίρμας, i30 N, φαίνεται πως έχει δώσει φτερά στις σκέψεις και τις βλέψεις των Κορεατών.

Αυτό τουλάχιστον αφήνεται να εννοηθεί από τον Albert Biermann, πρώην επί κεφαλής της BMW M και νυν αφεντικό του τμήματος N της Hyundai. Ο ίδιος, σε δήλωσή του ανέφερε πως «Εάν νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα κεντρομήχανο μοντέλο Ν το οποίο θα σταθεί απέναντι στην Porsche, και όταν νομίσουμε ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε το αυτοκίνητο αυτό, θα το κάνουμε. Είναι τόσο απλό. Ίσως ο κινητήρας με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης να είναι λίγο διαφορετικά από αυτά μίας συμβατικής Porsche, σε φιλοσοφικό όμως επίπεδο, δεν υπάρχουν όρια».

Η μπράντα Ν είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα, τα επόμενα χρόνια. Ήδη έχει δρομολογηθεί η ενσωμάτωση ενός νέου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων, για το i30N καθώς και μία ειδική έκδοση i30 N Project C lightweight, που θα περιοριστεί στα 600 αντίτυπα. Το γεγονός όμως ότι το ΔΣ της Hyundai δεν δείχνει στην παρούσα φάση να βάζει οικονομικά όρια στην πορεία της Ν, κάνει αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να δούμε και μοντέλα που ξεφεύγουν από τα σημερινά όρια της γκάμας της Hyundai. Το ενδεχόμενο να δούμε ένα μοντέλο που θα σταθεί απέναντι σε προτάσεις όπως η Porsche Cayman, η Toyota Supra ή το Alpine A110, δεν είναι τόσο απίθανο.

Πηγή : caroto.gr/ Μιχάλης Κατωπόδης