Ταξίδι στο διάστημα, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο σε τροχιά γύρω από τη Γη

Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο σε τροχιά γύρω από τη Γη, φιλοδοξεί να ανοίξει μια start up από την Καλιφόρνια πριν καν τελειώσει η δεκαετία.

H Orbital Assembly ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδιά της να οικοδομήσει το διαστημικό ξενοδοχείο Voyager Station το 2025 και να υποδεχτεί τους πρώτους αστρο-τουρίστες το 2027. Στα εντυπωσιακά σχέδια που έχουν επιρροές από τη διαστημική αρχιτεκτονική της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» , το Voyager Station διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για σχεδόν 300 επισκέπτες.

Αν το «αστρονομικό πρότζεκτ» προχωρήσει, το αιωρούμενο ξενοδοχείο θα περιφέρεται ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ύψος 500-550 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Η τροχιά του θα του επιτρέπει σχεδόν αδιάλειπτη τροφοδοσία ενέργειας από τον ήλιο.

Η Orbital Assembly, που αυτοπροσδιορίζεται ως η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία για διαστημικά πρότζεκτ μεγάλης κλίμακας, σχεδιάζει το Voyager Station σε σχήμα ακτινωτού «τροχού», με ωφέλιμους χώρους συνολικής επιφάνειας 11.600 τετραγωνικών μέτρων. Η διάμετρός του θα είναι 200 μέτρα και το βάρος του θα ξεπερνά τους 2.400 τόνους.
3D αποτύπωση του διαστημικού υπνοδωμάτιου στο διαστημικό ξενοδοχείο

Θα είναι τριώροφο με 24 ξεχωριστούς χώρους που θα οικοδομηθούν στην περιφέρεια του «δαχτυλιδιού». Οι πολυτελείς σουίτες θα είναι 126 τετραγωνικών μέτρων και τα «φτηνά» δωμάτια 30 τετραγωνικών μέτρων.

ΟΙ παροχές του ξενοδοχείου θα είναι υψηλών απαιτήσεων

«Για το Voyager Station δεν θα χρειαστεί να αναπτύξουμε καμία νέτα τεχνολογία, και αρκούν οι ήδη υφιστάμενες τεχνολογίρς. Απλώς θα τις εφαρμόσουμε με νέους τρόπους για να υλοποιήσουμε μια τέτοια δομή», λέει η Orbital Assembly. Ο CEO της εταιρείας John Blincow, δήλωσε στην Washington Post πως η πανδημία κορωνοϊού ίσως καθυστερήσει λίγο την κατασκευή αλλά «μόλις ξεκινήσει, θα ολοκληρωθεί γρήγορα, και δεν θα είναι το μόνο. Θα είναι πολλά. Έχουμε ήδη αγοραστές για άλλους σταθμούς. Πολύ δελεαστικά» πακέτα.

Οι τουρίστες θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν επιβιβαστούν σε κάποιον πύραυλο της Space X για το Voyager Station που θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 280 επισκέπτες με 112 μέλη πληρώματος.

Το «πακέτο» για 3,5 ημέρες στο Διάστημα αναμένεται να κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια και θα υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία. Το ποσό μπορεί να ακούγεται μεγάλο, αλλά είναι «εξωφρενικά φτηνότερο» από τα 55 εκατομμύρια δολάρια της Axiom Space, για οχτώ ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. «Θα είναι ιστορική στιγμή», λέει ο Blincow. «Θα έχουμε κορυφαίους σεφ και πραγματικά πολύ καλό φαγητό. Και όταν πληρώνεις 5 εκατομμύρια δολάρια για να πας κάπου, δεν τρως μπέργκερ και τηγανητές πατάτες.»

Με πληροφορίες από Orbital Assembly και Washington Post