Το Abarth 695 γιορτάζει την 70η του επέτειο με μια ακόμη ειδική έκδοση


Σε περίπτωση που δεν το είχατε ακούσει, το 2019 σηματοδοτεί τα 70α γενέθλια του Abarth. Και για μια εταιρεία που έχει μετατρέψει το Fiat 500 σε ένα πλήθος ειδικών εκδόσεων τα τελευταία χρόνια, υπήρχε μόνο ένας τρόπος να γιορτάσουμε. Καλωσoρίζουμε λοιπόν το Abarth 695 70th Anniversario.

Απλά κοιτάξτε το σπόιλερ που ξεπροβάλει κάνοντας το μικρό Abarth να μοιάζει σαν παγώνι που εμφανίζει τα φτερά του – και καλά… Αυτό το σπόιλερ είναι η κύρια αλλαγή σ’ αυτό το μοντέλο. Είναι χειροκίνητα ρυθμιζόμενο και μπορεί να λειτουργεί σε 12 διαφορετικές θέσεις μεταξύ μηδέν και 60 μοιρών. Η Abarth υποστηρίζει ότι αν ρυθμίστεί το σπόιλερ στο μέγιστο ύψος του, θα αυξήσει το αεροδυναμικό φορτίο έως και 42 κιλά στα 124 μίλι / ώρα. Πόσο συχνά θα κάνετε 124 μίλια / ώρα σε ένα 695 όμως;

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν μηχανικές αλλαγές στα εξαρτήματα που λιπαίνονται. Αυτό σημαίνει ότι παίρνετε τα στάνταρ μοντέλα του 695 με 178bhp και ροπή 184lb ft από τον κινητήρα turbo 1.4 λίτρων. Κρίμα, θέλαμε μια αύξηση ισχύος λόγω γενεθλίων. Υπάρχει ένα καινούργιο κιτ αμαξώματος που ταιριάζει με  την εξάτμιση Record Monza  με πρότυπο κιτ κι αυτή. Επίσης είναι στάνταρ οι ζάντες των 17 ιντσών, οι δαγκάνες φρένων Brembo και η διαφορά περιορισμένης ολίσθησης.

Το πράσινο χρώμα είναι επίσης καινούργιο. Το Abarth το ονομάζει Monza 1958 πράσινο, και είναι προφανώς ένα αφιέρωμα στο χρώμα του αρχικού 500 Abarth που έθεσε έξι ρεκόρ στο ιταλικό circuit. Εάν δεν είστε fan, υπάρχουν τέσσερα άλλα χρώματα.

Το 695 70th Anniversario θα κυκλοφορήσει περιορισμένα σε 1.949 κομμάτια – επειδή είναι το έτος που ιδρύθηκε το Abarth. Έξυπνο ε; Θα κοστίσει από £ 29.695 και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τα μέσα Οκτωβρίου.