Το ηλεκτρικό hypercar των 2,9 εκατ. ευρώ

Είναι πράγματι το αυτοκίνητο με τη γρηγορότερη επιτάχυνση εκεί έξω, ο διεκδικητής που θα κάνει σκόνη τους πάντες, από την Bugatti Veyron ως και το Tesla Roadster 2.0;

Σε περίπτωση που δεν το ακούσατε, το νέο Tesla Roadster Founders Edition που έρχεται ολοταχώς μάς είπε πως πιάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα.

Αργό δηλαδή για το Aspark Owl, που με κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ επιταχύνει ως τα 100 χλμ/ώρα στο απίστευτο πραγματικά νούμερο των 1,69 δευτερολέπτων!

Η Aspark είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρικών supercars από την Ιαπωνία που παρουσίασε μόλις το Owl, το οποίο σκοπεύει να βγάλει σε 50 κομμάτια.

Η τρομακτική του επιτάχυνση, κατά δήλωση της Aspark για την ώρα, έρχεται χάρη στα 4 ηλεκτρικά μοτέρ του που αποδίδουν συνολική ιπποδύναμη 2.012 αλόγων. Πράγματι, τα θηριώδη τεχνικά χαρακτηριστικά του αφορούν περισσότερο στον κόσμο των dragsters παρά σε ό,τι κινείται εκεί έξω με πινακίδα κυκλοφορίας.

Πολλαπλές λειτουργίες οδήγησης (μεταξύ των οποίων και η… οικονομική), αποσπώμενες αεροτομές και τέτοια φουτουριστικά πράγματα για ένα αυτοκίνητο που μοιάζει να ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Όσο για την τελική του ταχύτητα, αγγίζει τα 400 χλμ/ώρα! Παρά την ιαπωνική καταβολή του, το Owl κατασκευάζεται στην Ιταλία, από τα έμπειρα χέρια της Manifattura Automobili Torino, που είναι υπεύθυνη και για το Glickenhaus SCG003S του 2015.

Αθόρυβο και φουτουριστικό, το Owl έχει αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Τα δοκιμαστικά του πρωτοτύπου πριν από έναν χρόνο είχαν κλειδώσει το χρονόμετρο στα 1,9 δευτερόλεπτα και η Aspark ισχυρίζεται ότι έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο έκτοτε.

Για να δούμε…