Το MotoGP θα εφαρμόσει ένα πρωτόκολλο που θα επιτρέψει στο paddock κόντρα στο Covid-19

Το MotoGP θα εφαρμόσει ένα πρωτόκολλο που θα επιτρέψει στο paddock να εισέλθει στο Κατάρ τον Μάρτιο χωρίς να χρειάζεται να εκτελέσει υποχρεωτική περίοδο καραντίνας.
Η σεζόν του 2021 πρόκειται να ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου με το Grand Prix του Κατάρ, πριν από το GP της Ντόχα – μια πρόσφατη προσθήκη στο ημερολόγιο – στο ίδιο Losail International Circuit που πραγματοποιείται μια εβδομάδα αργότερα.
MotoGP, however, will be present in Qatar for almost the entirety of March currently, with five days of pre-season testing from 5-12 March for the premier class and three days from 19-21 March for Moto2 and Moto3 scheduled.
Το MotoGP, ωστόσο, θα είναι παρόν στο Κατάρ για σχεδόν ολόκληρο τον Μάρτιο αυτήν τη στιγμή, με πέντε ημέρες δοκιμών πριν από την σεζόν από 5-12 Μαρτίου για την πρώτη κατηγορία και τρεις ημέρες από 19-21 Μαρτίου για τα Moto2 και Moto3 προγραμματισμένα.

Προς το παρόν, τα πρωτόκολλα ταξιδιού COVID-19 του Κατάρ υπαγορεύουν ότι τυχόν αφίξεις στη χώρα πρέπει να εξυπηρετήσουν μια ελάχιστη περίοδο καραντίνας έξι ημερών πριν να επιτραπεί η έβδομη ημέρα, αρκεί να ληφθούν δύο αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών PCR.

Το πρωτόκολλο του MotoGP θα επιτρέψει σε ολόκληρο το paddock να παρακάμψει αυτήν την περίοδο καραντίνας εάν μπορούν να δείξουν μια αρνητική δοκιμή COVID-19 που αποκτήθηκε στη χώρα προέλευσής τους.

Κατά την άφιξή τους στο Κατάρ, όλα τα μέλη του paddock θα δοκιμαστούν ξανά πριν μεταφερθούν στα ξενοδοχεία τους εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δεύτερου τεστ PCR.