Το νέο Boeing 777X έρχεται το 2020;

Το 777X θα είναι το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο αεροσκάφος στον κόσμο σε όλους τους τομείς απόδοσης.

Θα έχει πρωτοπορίες στην αεροδυναμική και στους κινητήρες, με 10% χαμηλότερους ρύπους και κατανάλωση καυσίμου, και 10% χαμηλότερο κόστος λειτουργίας από τα άλλα αεροσκάφη της κατηγορίας του.

Είναι μέλος μιας οικογένειας αεροσκαφών, που όταν συνδυαστεί με τα ξαδερφάκια του, το 777, και το 787 (dreamliner), θα μπορεί να προσφέρει οικονομική ανάπτυξη για την αεροπορική που θα τα χρησιμοποιήσει, με κορυφαία αξιοπιστία και ελαστικότητα στο πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της κάθε αγοράς.

Με μία μεγάλη, άνετη καμπίνα επιβατών, δυνατότητες να επιλέξεις την αρχιτεκτονική του εσωτερικού σαν αεροπορική, και μοναδικές καινοτομίες σε σχέση με το 787, το 777Χ θα έρθει για να παράσχει την αεροπορική εμπειρία του μέλλοντος.

Το κόστος ανάπτυξης του προγράμματος για το 777Χ θα ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, και το κάθε ένα θα κοστίζει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Αρκετές αεροπορικές έχουν ήδη παραγγείλει 777Χ για να ανανεώσουν το στόλο τους, όπως η Cathay Pacific (21), η Emirates (150), η Singapore (20), η British Airways (42).