Το πρόγραμμα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων φορτηγών

 Μετά το φινάλε στο Jarama, ο υποστηρικτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ολυμπιακών Αγώνων της FIA, η ETRA κυκλοφόρησε το πρόγραμμα για τη σεζόν του 2019. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ημερομηνιών που δεν έχουν υπογραφεί ακόμα από το Παγκόσμιο Συμβούλιο μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) της FIA.
Το Grand Prix των φορτηγών στο Nürburgring επέστρεψε στην παραδοσιακή αυλαία του στα μέσα Ιουλίου,ενώ οι πωλήσεις εισιτηρίων για τους γύρους του ETRC εχούν ήδη ξεκινήσει .


Δεν είναι ακόμα βέβαιο αν θα υπάρξουν και τα εννέα σαββατοκύριακα. Πράγματι, το μόνο που έχουμε είναι ένα TBA αυτή τη στιγμή, υποδηλώνοντας ότι ο τόπος και ο χρόνος διοργάνωσης (σε σχέση με το ημερολόγιο αγώνων του 2018 ) το γεγονός αυτό αφηνει  ανοιχτό το θέμα των ημερομηνιών , και το δικαίωμα της ETRA να συνεχίζει να διαπραγματεύεται μελλοντικά,με χορηγούς και διοργανωτές. Ένα πράγμα είναι βέβαιο – δεν θα είναι η σφραγίδα της Red Bull Αυστρίας, για να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε πολλά ερώτηματα και θέματα.
Ο αγώνας φορτηγών της Σλοβακίας θα πραγματοποιηθεί πριν από την TGP και το δεύτερο μισό της σεζόν θα παραμείνει όπως ήταν και θα κλείσει στο Circuito del Jarama στο πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
Παρακάτω παρουσιάζεται το ημερολόγιο 2019, εν αναμονή επικύρωσης από το WMSC:

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγώνων φορτηγών FIA 2019 Προσωρινό ημερολόγιο

  1. Misano, Ιταλία: 25/26 Μαΐου
  2. TBA: 11/12 Μαΐου ή 8/9 Ιουνίου
  3. Hungaroring, Ουγγαρία: 22/23 Ιουνίου
  4. Σλοβακία Ring, Σλοβακία: 6/7 Ιουλίου
  5. Nürburgring, Γερμανία: 20/21 Ιουλίου
  6. Most, Τσεχία: 31 Αυγ / 1 Σεπ
  7. Zolder, Βέλγιο: 14/15 Σεπτεμβρίου
  8. Le Mans, Γαλλία: 28/29 Σεπτεμβρίου
  9. Jarama, Ισπανία: 5/6 Οκτ