Το πρώτο supercar που αυτοθεραπεύεται.

Η Lamborghini δημιούργησε το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που αυτοθεραπεύεται. Το Terzo Millennio, το οποίο μεταφράζεται ως η τρίτη χιλιετία στα ιταλικά, έχει την ικανότητα να ανιχνεύει και να επιδιορθώνει ρωγμές στο αμάξωματου.
Χρησιμοποιώντας αισθητήρες, το αυτοκίνητο μπορεί να διεξάγει τον δικό του έλεγχο υγείας για να ανιχνεύσει τυχόν ζημιές και να επιδιορθωθεί μόνος του γεμίζοντας τη ρωγμή με νανοσωλήνες για να αποφευχθεί η εξάπλωσή του.Το σούπερ αυτοκίνητο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στη Βοστώνη.Ο Stefano Domenicali, διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, δήλωσε: “Η συνεργασία με το MIT για το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε ό, τι ήταν πολύ καλό για τη Lamborghini – να ξαναγράψουμε τους κανόνες για σούπερ σπορ αυτοκίνητα.

“Τώρα παρουσιάζουμε πραγματικά ένα συναρπαστικό και προοδευτικό concept car.

“Είμαστε εμπνευσμένοι από το να αγκαλιάσουμε αυτό που είναι αδύνατο σήμερα να σχεδιάσουμε τις πραγματικότητες του αύριο, η Lamborghini πρέπει πάντα να δημιουργεί τα όνειρα της επόμενης γενιάς”.